Főoldal / Egytálételek / Hentes tokány

Hentes tokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hentes tokány

Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés comb vagy lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk.

Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.

Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.

Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére