Főoldal / Torták / Dobos torta

Dobos torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Dobos torta

Dobos torta

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 2×3 db tojás
  • 2×3 ek. cukor
  • 2×2 ek. víz
  • 2×3 ek. púpozott rétesliszt
  • 2×1 púpozott ek finomliszt
  • 2×1/2 kk. sütőpor
  • 2×1 ek. olvasztott vaj

A krémhez:

  • 3 db egész tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 20 dkg vaj

A bevonathoz:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tk. vaj
  • 5-6 csepp citromlé

A díszítéshez:

  • a maradék krém
  • 1 tubus csokoládés íróka pl: Dr. Oetker
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(32×37 cm-es tepsiben sütve)

A 3 tojást ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojás sárgát,tovább keverjük a vízzel és a az olvasztott vajjal.
A liszteket a sütőporral elvegyítjük és fakanállal bele forgatjuk a tojásos cukros alapba.

Még egy ilyen adagot lekeverünk,míg az első lap sül.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12-13 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla.
A piskótát a rövidebb oldalára merőlegesen 3 részre vágjuk.
Így kapunk 6 lapot.

Elkészítjük a krémet:
Vizet forralunk egy lábasban.
Egy tálba beleütjük a tojásokat, majd a cukrokkal együtt vízgőz felett habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét és a kakaóport is. Addig keverjük kézi mixerrel, míg jól besűrűsödik.
A kihűtött krémhez hozzákeverjük a vajat és jól kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat, majd az oldalát is körben bekenjük vele.

Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egy éjszakára és másnap bevonjuk a karamellel. Ehhez a kristálycukrot a vajjal pár csepp citromlével egy serpenyőben felolvasztjuk.
Addig keverjük, míg szép aranybarna lesz. A kis tortánkat bevonjuk vele.
Gyorsan elsimítjuk és még gyorsabban a szeleteket is bejelöljük egy éles kés segítségével.
Nagyon hamar megszilárdul, gyorsan kell ezt a műveletet elvégezni.
A megmaradt krémmel feldíszítjük.

A csokoládés írókát forró vízbe állítjuk és kidíszítjük vele a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (273 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére