Bécsi Sacher torta
Hozzávalók:
A forma előkészítéséhez:
A bevonathoz:
A töltelékbe:
|
|
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a puha vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét.
A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és a csokoládés masszába forgatjuk a liszttel együtt.
Zsírozott, lisztezett 22 cm-es formában, 160 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.
Kihűtjük, majd kettő lapra vágjuk és barack lekvárral megtöltjük.
Kívül is bekenjük vékonyan a lekvárral, majd bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.
Hűvös helyen tárolva 1-2 hétig is eláll.