Főoldal / Kelt tészták / Csíkos kalács

Csíkos kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csíkos kalács

Csíkos kalács

Hozzávalók:

(2 kalácsformához):

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 1/2 kocka friss élesztő
  • 13 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál vaj (5 dkg-ot olvasztottam fel)
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor

A lekenéshez:

  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval (a kakaópor kivételével) alaposan bedagasztjuk a tésztát. Kétfelé vesszük, az egyik részbe belekeverjük a kevés vízzel elkevert kakaóport. Mindkét tésztát a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, a fehér és kakaós tésztát is kettéosztjuk.
Az egyik fehér tésztagombócot kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a kinyújtott kakaós tésztát és feltekerjük. Enyhén kiolajozott kalácsformába helyezzük. Ugyanígy elkészítjük a másik kalácsot is. Letakarva kb 30 percig kelesztjük.

Lekenjük a felvert tojássárgával és előmelegített sütőben 165 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére