Főoldal / Levesek / Karfiolleves csipetkével

Karfiolleves csipetkével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolleves csipetkével

Karfiolleves csipetkével 2

Hozzávalók:

  • kisebb fej karfiol
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db húsleves kocka
  • petrezselyem
  • fodros petrezselyemzöld
  • chili paprika
  • bors
  • tej
  • tejföl
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem fokhagyma fűszerkeverék

A rántáshoz:

  • vaj
  • liszt
  • 3 gerezd fokhagyma

A csipetkéhez:

  • liszt
  • tojás
  • tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, és vízben felteszem főni. Beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleves kockát, és egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.

Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, és jól kikeverem, majd kicsipkedem, és félreteszem száradni.

Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával..

Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá egy kevés tejet, majd felforralom.

Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés piros paprikával, borssal, és díszítem fodros petrezselyem zölddel és chili paprikával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére