Sacher torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vajat a vaníliás cukorral porcukorral
és a tojások sárgájával habosra keverjük,
majd hozzáöntünk 15 dkg olvasztott csokit.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral.
A lisztet a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük.
A tojássárgás keverékbe beletesszük a fehérjehabos keverék felét,
és óvatosan összedolgozzuk.
Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket és a hab másik felét is.
23 cm-es tortaformába simítjuk.
Tűpróbáig sütjük.
Kettévágjuk megkenjük lekvárral,majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
Végül az egészet leöntjük olvasztott csokival.
A tetejét díszíthetjük reszelt fehér csokoládéval.