Főoldal / Egytálételek / Cukkinis burgonya rakottas

Cukkinis burgonya rakottas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis burgonya rakottas

Cukkinis rakottas burgonya

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 50-60 deka burgonya
  • 4 darab paradicsom
  • 20 deka gépsonka
  • kakukkfű tetszés szerint
  • fokhagyma
  • tejföl
  • 2 kanál olaj
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukkinit megmosom és vékony szeletekre felvágom.
A burgonyát a héjától megpucolom és szintén vékony karikákra szelem.
A gépsonkákat is kicsi darabokra vágom. A paradicsomokat szintén vékony karikákra vágom.

Egy sütőedény aljára egy-két kanál olajat teszek.
Az edénybe elkezdem állítva lerakni a cukkinit, a gépsonkát, a burgonyát majd paradicsomot ismét cukkini gépsonka burgonya paradicsom, így rétegezem az egész tálat.
Amikor kiraktam a sütőedényt, a tetejét megszórom sóval és kakukkfűvel.

A tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát, és 1 evőkanál olajat.A rakottas tetejére simítom, és megszórom reszelt sajttal.
180 fokos sütőben alufóliával lefedve megsütöm. ( kb 40-45 perc a sütési idő)

Finom és kiadós egytálétel, amit savanyúsággal tálalok.

Értékeld a receptet

Domján Mária (559 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére