Főoldal / Torták / Epres Pavlova torta

Epres Pavlova torta

Epres Pavlova torta

Epres Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek fehérbor ecet
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kupaknyi vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tejszín
  • sok-sok eper
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot. Szép fényes kemény masszát kapunk. Ezután hozzákeverjük a vaníliát, az ecetet és a keményítőt.

Sütőpapírral kibélelt tepsire halmozzuk a tojáshabot. A széleit magasabbra formázzuk, hogy a közepébe majd bele tudjuk tenni a tejszínt. Ennyi tojásból kb. 23 cm átmérőjű torta lesz.

A sütőt előmelegítjük 150 fokra, hőlégkeveréses sütőben elég 130 fok. Miután betettük a sütőbe a tepsit egyből csökkentsük a hőmérsékletet 140 fokra (légkeverésnél 120 fok).
Egy órán át sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz. Ha megsült ne vegyük ki egyből a sütőből, hanem hagyjuk hogy félig nyitott ajtónál hűljön ki a torta.
A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt torta közepére halmozzuk. A tetejét eperrel díszítjük.

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére