Főoldal / Desszertek / Almás-habos krémes

Almás-habos krémes

Almás-habos krémes

Almás-habos krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 ek. tejföl
  • 2 egész tojás
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 cs. vaníliás pudingpor

A töltelékhez:

  • kb 1,5 kiló reszelt alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • sárgabarack lekvár

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • gránátalma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk őket, és külön külön megsütjük.

Az almát a cukorral és a fahéjjal megdinszteljük.

A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.

Amikor a lapok kihűltek, az első lapot megkenjük vékonyan lekvárral.  Erre jön a kihűlt dinsztelt alma.
Rátesszük a következő lapot, erre simítjuk a kihűtött vaníliás krémet. Befedjük a harmadik lappal, majd egy éjszakáéra hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Másnap felverjük a tejszínt, és szeletelés után a sütemény tetejét tejszínhab rózsákkal, majd a gránátalma magokkal díszítjük.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére