Főoldal / Egytálételek / Csatatéri pincepörkölt

Csatatéri pincepörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csatatéri pincepörkölt

Csatatéri pincepörkölt

Hozzávalók:

  • 5 kg burgonya
  • 3 kg sertéslapocka
  • 1 kg gomba (ha lehet erdei)
  • 40 dkg húsos zsírszalonna
  • 4 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 2-3 dl sűrített paradicsomlé
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál darált paprika krém
  • 4-5 babérlevél
  • 10 dkg zeller
  • 30 dkg petrezselyem
  • 50 dkg sárgarépa
  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:5000 FT felettVegetáriánus:nem
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Bográcsban zsírjára sütjük a szalonnát, majd ráöntjük a felaprított vöröshagymát. 2 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott húst és körbepirítjuk.
Sózzuk és köménnyel, borssal, babérlevéllel valamint a paprika krémmel ízesítjük.
Lassú tűzön, lehetőleg saját levében főzzük. Ha elfőné a levét, száraz vörösbort öntünk alá.

20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és ráöntjük a paradicsomlevet.
A hús pirításától számított 40 perc múlva, beleöntjük a felkockázott burgonyát. Erősebb lángon 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felaprított gombát is.
10 perc múlva megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
Az elfőtt levet, most már vízzel pótoljuk. Lehetőleg kevés lével készítsük.

Csípős zöldpaprikával, pikánssá tehetjük.
Friss házikenyérrel vagy sós pogácsával a legfinomabb!

Mentés

Mentés

Mentés

Csatatéri pincepörkölt 5.00/5 (2 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére