Főoldal / Desszertek / Eckler fánk

Eckler fánk

Eckler fánk

Eckler fánk

Hozzávalók:

A fánktésztához:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 11 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín
  • kakaó
  • porcukor ízlés szerint

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • Dió vagy mogyoró darabok
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
Ha langyosra hűlt, a négy darab tojást egyenként beledolgozunk, alaposan kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk.

Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra 5-6 cm hosszú, vastag csíkokat nyomunk habzsákból, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni.

A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, hosszában 1/3-2/3 arányban felvágjuk.

A pudingporból elkészítjük a pudingot.
A tejszínt kemény habbá verjük,porcukorral és kakaóval ízesítjük.
Először nyomózsákba tesszük a pudingot, és az alsó tésztára nyomunk belőle.

Ezután a csokis tejszínhabot tesszük nyomózsákba és a vaníliapudingra rétegezzük.

Végül a levágott felső szeletet olvasztott csokoládéba mártjuk.Dió vagy mogyoródarabokkal megszórjuk.Porcukrozhatjuk is.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére