Főoldal / Kelt tészták / Kubai kenyér

Kubai kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kubai kenyér

Kubai kenyér

Hozzávalók:

  • 1 kg bl 55 liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dl forró víz
  • 3 tk só
  • 2 tk kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A dagasztóba tesszük a száraz anyagokat, majd a felforralt, de már nem lobogó vízzel bedagasztjuk a kenyeret. (Ha kézzel készíted vigyázz mert nagyon forró a tészta!)

Kivesszük a dagasztóból, kézzel átgyúrjuk majd megformázzuk a kenyeret.

Papírozott, és  a kenyér alatt lisztezett tepsire tesszük. Keresztbe bevágjuk, majd olajjal vékonyan lekenjük. Fóliával letakarjuk és 30 percet kelni hagyjuk. A hideg sütőbe teszünk egy kis edénybe forró vizet,ez majd egész végig a sütőben marad.

Hideg sütőbe tesszük, 200 fokra kapcsoljuk a sütőt majd 50-55 percig sütjük a kenyeret. Ha kihűlt akkor vágjuk csak fel.

Kubai kenyér 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére