Főoldal / Kelt tészták / Sajtos hajtovány

Sajtos hajtovány

Sajtos hajtovány

Sajtos hajtovány 1

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. só
  • 3 dl langyos tej
  • pici cukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg puha vaj vagy margarin
  • 1 kicsi tojás (S-es)
  • 1 kk. só
  • 10-15 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 1 tojás
  • kevés reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, lágy tésztát dagasztunk belőle és hagyjuk a duplájára kelni.
(kenyérsütőgép helyett a kézi robotgép dagasztó karjával, vagy a saját kezünkkel is megdagaszthatjuk a tésztát)

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. (amilyen vékonyra csak tudjuk)
A töltelék hozzávalóit elkeverjük, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
Feltekerjük, mint a bejglit és rombusz alakúra felszeleteljük.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól 2-3cm távolságra, majd kb 20 percig kelni hagyjuk.
Ha megkelt, a tetejét lekenjük a maradék felvert tojással, és megszórjuk kevés reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 20perc alatt aranybarnára sütjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére