Főoldal / Desszertek / Habos-krémes alma kocka

Habos-krémes alma kocka

 Habos-krémes alma kocka

Habos-krémes alma kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 g vaníliás cukor
  • 12 g sütőpor
  • 60 ml víz
  • 60 ml olaj
  • ízlés szerint pici só
  • 1 ek. kakaó

A krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 g vaníliás cukor

Továbbá:

  • 5-6 db alma
  • 2-3 ek. fahéjas kristálycukor
  • 4 dl tejszínhab (Hulala)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vékonyan megkenjük olajjal, és kirakjuk az alma szeletekkel, megszórjuk a fahéjas cukorral.

A piskótához a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a vízzel és olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd kanalanként a keményre felvert tojáshabot.

A tészta massza 3/4 részét az almára csurgatjuk, a maradék 1/4 részbe belekeverjük a kakaót. A kakaós masszát a sárga tésztára csurgatjuk, majd villával kicsit márványosra keverjük. 180 C fokos sütőben (tűpróba) kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a papírt.

A krémhez a pudingport a kétféle cukorral sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját, és óvatosan keverve még egy-két percig együtt főzzük.
A tepsibe visszatett piskótára (úgy rakjuk vissza, hogy felül legyen az almás rész) még melegen ráöntjük a vaníliás krémet. Kihűtjük.

Ha kihűlt, a tetejére kerül a keményre felvert tejszínhab.
Jó, ha egy éjszakát a hűben áll, másnap kockára szeletelve tálaljuk.

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére