Főoldal / Sertés ételek / Lecsós sertésborda

Lecsós sertésborda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsós sertésborda

Lecsós sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
  • 8-10 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 6 db paradicsom
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • grillfűszer
  • étolaj
  • pirospaprika
  • 1/2kg tarhonya
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk.

A húst kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon szép pirosra sütjük.

A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk és rászórjuk a pirospaprikát.

15-20 perc alatt készre pároljuk. Ne főzzük nagyon szét!

Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére