Főoldal / Desszertek / Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel

Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel

 Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel

Hozzávalók:

A kelt palacsintához:

  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 tk. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mk. só
  • 2 ek. étolaj
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz

A vanília öntethez:

  • 2 db tojássárga
  • 5 ek. cukor
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej

A diós töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • cukor ízlés szerintem
  • kajszibarack lekvár
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. 1 dl langyos tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi tejet elkeverjük a tojásokkal, majd a liszttel, a sóval, az olajjal, és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Langyos szénsavas vízzel hígítjuk. Jól kikeverjük. (én kézi habverővel)

15 percig állni hagyjuk, majd jól átkeverjük.
A palacsintasütőt olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, egy merőkanálnyi masszát öntünk bele, és mind a két oldalát megsütjük. Kerek végű késsel fordítsuk meg a sütésnél. Ez vastagabb, könnyebb, lyukacsos szerkezetű palacsinta lesz.

A vaníliás öntet:

A 2 tojássárgáját kikeverünk 5 ek. cukorral, 1 csomag vaníliás pudingporral, és 1dl hideg tejjel.

A maradék 7 dl tejet felforraljuk, és állandóan kevergetve hozzáöntjük a kikevert vaníliás keveréket.
Visszatesszük főni, és állandóan kevergetve krémesre főzzük. Ha túl sűrű, tejjel még hígíthatunk rajta.

A diót a cukorral és a lekvárral kikeverjük majd megtöltjük vele a palacsintákat. A vaníliás öntettel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére