Főoldal / Főzelékek / Majonézes karfiolkrém

Majonézes karfiolkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Majonézes karfiolkrém

Majonézes karfiolkrém

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú karfiol
  • 1,5 dl olaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • ételízesítő
  • bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A mustárt elkavarom a tojássárgájával, majd lassan csurgatva hozzáadom az olajat, közben folytonosan kavargatom. (amíg majonéz állagú nem lesz)

A karfiolt sós vízben megfőzöm, és hagyom kihűlni.Botmixerrel a karfiolt pépesre dolgozom majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a majonézt és a fűszereket.
Kicsit hagyom állni fogyasztás előtt, de akár azonnal is fogyasztható.

Párolt zöldségekkel tálalom.Pirítós kenyérrel nagyon finom.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére