Főoldal / Sertés ételek / Csőben sült tarja krumplival

Csőben sült tarja krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csőben sült tarja krumplival

Csőben sült tarja krumplival

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt tarja
  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • őrölt fekete bors 
  • őrölt piros paprika
  • chili paprika
  • kolbászzsír
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hurka és kolbász sütése után megmaradt zsírt használtam fel. Nem csak takarékosságból, hanem isteni íze miatt is.
A krumplikat megfőztem héjában, majd megpucoltam, s belekarikáztam a serpenyőbe.

Melléhelyeztem a tarját, a paprikát és paradicsomot. Sóztam, borsoztam őket, szórtam rá piros paprikát, lefedtem egy alufóliával, s behelyeztem a 180 C fokra légkeverésen előmelegített sütőbe.

30 perc után levettem a fóliát, meglocsoltam a zsírral a serpenyő tartalmát.

10 perc után újabb locsolás, majd átkapcsoltam grill fokozatra és 200 C fokra.

10 perc után újabb locsolás, majd 10 perc elteltével, lekapcsoltam a tűzhelyt.

Kis várakozás után tálaltam.

A tányérra tettem egy szelet tarját, krumplit, egy fél paradicsomot, a paprikát és sült krumplit, valamint a húsra egy chilipaprikát.

Isteni volt. Legalább is szombati ebédnek nem rossz.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére