Házi krémes torta
Hozzávalók:
Krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
A fehérjét keverőtálba tesszük, beletesszük a sót és a citromlét, habverővel keménnyé verjük, és a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk.
Most egyesével belekeverjük a tojásokat, itt már jó kemény masszánk lesz.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a masszához adjuk óvatosan.
26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük.
A sütőt előmelegítjük, betesszük a tésztát a sütőbe, 10 percig ne nyissuk ki, mert összeesik a tészta. Ha kész, hagyjuk kihűlni és kettévágjuk a tésztát.
Krémhez:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, cukorral, vaníliás cukorral.
A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a sárgáját és a lisztet, és nagyon lassú tűzön folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a langyos krémhez keverjük. A cukrászhabot kemény habbá verjük.
A kettévágott piskótát megkenjük a krémmel, arra tesszük a cukrászhabot, majd jöhet a piskóta teteje.
Végül az egész tortát bevonjuk a krémmel, a kés mindig vizes legyen, így könnyen kenjük a krémet.
Díszítéshez a mogyorót diótörőben apróra törjük.
Elkészítjük a cukormázat a rajta levő utasítások alapján, és rátesszük a torta tetejére.
A tört mogyoróval bevonjuk a torta oldalát.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és kanállal rácsurgatjuk a torta tetejére
Tipp / megjegyzés:
A barátnőm a Tesco áruházban dolgozik mint cukrász, nagyon szeretem a krémes süteményeket, ezt a torta változatát imádom, ő segítségével jött létre ez a torta. Tudom ajánlani.