Trüffel torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből az édesítővel habot verünk, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül a diót, a kakaóport, és a szódaport. Egy 18 cm átmérőjű sütőpapíros tortaformába tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
20 dkg csokit 1 dl kókuszkrémmel vízgőz felett felolvasztjuk.
A 2 dl kókuszkrémet habbá verjük, és a csokis krémmel összekeverjük. Nem kell megijedni ha összeesik a hab.
A piskótát ketté vágjuk, az egyik lapot visszatesszük a formába, és rásimítjuk a csokikrém kicsivel több mint 1/4részét. Ezután rátesszük a másik lapot és a maradék krémet a tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
10 dkg csokit 1 dl kókuszkrémmel vízgőz felett felolvasztjuk, és lehűtjük. Ha már langyos, a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
A tetejére díszítésnek 1-1 bonbont teszünk. Ezt merem ajánlani mindenkinek mert nem tartalmaz sem lisztet, sem tejet, sem cukrot. Mi nagyon szeretjük, gyorsan meg van csak a hűtésre kell idő.