Oroszkrém torta III
Hozzávalók:Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Díszítésnek:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk a meleg vizet, és ezzel még 2 percig keverjük. A lisztet adagonként hozzá keverjük.
A masszát 3 felé osztjuk. Három egyforma kerek lapot sütünk a tésztából.
Elő melegített sütőben,10 perc alatt megsülnek.
Kissé hűlni hagyjuk majd gyúródeszkára borítva lehúzzuk a piskótalapról a sütőpapírt.
Közben a pudingport, a cukorral és a tejjel simára keverve sűrűre főzzük, majd félre tesszük hűlni.
A margarint porcukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudinggal sima krémmé keverjük.
A habtejszínt 1 habfixálóval kemény habbá verjük, és 4 evőkanálnyit a pudingos krémbe óvatosan belekeverünk.
Egy kerek tálcára teszünk egy piskóta lapot, megkenjük a krém felével. Rumba vagy rumaromába áztatott mazsolával megszórjuk, erre tesszük a következő lapot, amit krémmel meg kenjük,majd megszórjuk maradék mazsolával. Befedjük a harmadik lappal, amit megkenünk a rummal, és a maradék krémmel.
A marcipán masszánkat enyhén lisztezett gyúródeszkán akkora kerekre nyújtjuk,hogy teljesen bevonjuk vele a tortát.
A felvert tejszínhabbal körbe egyenletesen meg kenjük majd tetejét is kidíszítjük vele.
Az oldalára 3 cm-ként cukor golyókat nyomkodunk, a maradékot tetejére egyenletesen elosztjuk,ezután a színes csoki reszelékkel meg szórjuk, és csoki csillagokkal díszítjük.
Ezek után ízlés szerint ráhelyezzük a marcián virágokat és figurákat.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Célszerű a díszítést másnapra hagyni, és szeletelés előtt 1 órával díszíteni a tortát.
Nem olcsó de születésnapra bármilyen ünnepi alkalomra tudom ajánlani.