Főoldal / Levesek / Fejtett bableves

Fejtett bableves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fejtett bableves

fejtetbableves2

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb
  • 25 dkg főtt-füstölt hús felkockázva
  • 40 dkg fejtett bab
  • 30 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • Pirospaprika
  • Só, bors, ételízesítő
  • Petrezselyemzöld
  • 1 ek. liszt
  • zsír vagy olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A húst megmossuk, majd felkockázzuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd zsiradékon üvegesre pirítjuk, félrehúzzuk,és hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsot.

Rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval-borssal, ételízesítővel.
Pár percig így pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük (1-1,5dl )és lefedve 20 perc alatt félkészre főzzük.

A pörkölthöz adjuk a fejtett babot, és a felszeletelt zöldségeket, megsózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és addig főzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
Hozzáadjuk a kockákra vágott főtt-füstölt húst, és felöntjük bőven vízzel.

Mikor a zöldségek teljesen megpuhultak, kevés zsiradékon fokhagymás pirospaprikás rántást készítünk, és berántjuk vele a levest.

Ízlés szerint adhatunk a leveshez apróra vágott petrezselymet is.

Tipp/megjegyzés:
Aki szereti tejfölösen is fogyaszthatja.

 

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére