Főoldal / Egytálételek / Jacket potato, azaz héjában sült krumpli

Jacket potato, azaz héjában sült krumpli

Jacket potato, azaz héjában sült krumpli

Jacket potato, azaz héjában sült krumpli

Hozzávalók:

  • egy nagy burgonya
  • egy szál újhagyma
  • 2 evőkanálnyi reszelt sajt (pl:cheddar, trappista)
  • 2 vékony szelet bacon 
  • só, bors
  • 2 evőkanál tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd egyesével, azaz külön-külön becsomagoljuk alufóliába és betesszük a 180 fokos sütőbe 1 órára, vagy amíg meg nem puhul. Ez nagyban függ a krumpli méretétől is.
Miközben sül a krumplink, karikázzuk fel az újhagymát, és egy serpenyőben süssük ropogósra a felszeletelt bacont. A bacont csöpögtessük le, majd törjük kisebb darabokra.

Miután megpuhult a krumplink bontsuk ki a fóliából vágjunk rajta egy X-et, és kissé nyissuk szét. Óvatosan mert forró!
Tegyük vissza a sütőbe grill fokozatra még mindig 180 fokra 10 percre. Ezután vegyük ki, sózzuk, borsozzuk és tegyük rá a felkarikázott újhagyma, a bacon és a sajt felét. Majd toljuk vissza további 10 percre.

Ezután kitehetjük tányérra, kanalazzunk rá a tejfölt szórjuk rá a maradék sajtot, hagymát és bacont. Borsozzuk, ha szükséges és fogyasszuk forrón.

Jó étvágyat!

nutsnroll.blogspot.co.uk

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére