Főoldal / Sertés ételek / Balatoni szüreti pörkölt

Balatoni szüreti pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Balatoni szüreti pörkölt

Balatoni szüreti pörkölt 1

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés lapocka
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg csirke zúza
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertés zsír
  • 10 dkg zöld paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 1 evőkanál só
  • 5 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl vörösbor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zsírban megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd 5-10 perc után hozzáadjuk a szintén felaprított paprikát és paradicsomot. Hozzátesszük az őrölt paprikát és 2-3 perc után beletesszük a kockára vágott pörkölt húst. Egy rottyanás után sózzuk, és annyi vizet teszünk rá, amennyit főzés közben megkíván. 20 percig főzzük.
Ezután beletesszük a felaprított zúzát, a finomra vágott fokhagymát, és az őrölt borsot. Fél órát együtt főzzük, majd beleöntjük a darabolt gombát a 2dl vörösbort és még fél órán át készre főzzük.

Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére