Főoldal / Sertés ételek / Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együtt sütve sörrel megbolondítva

Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együtt sütve sörrel megbolondítva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együtt sütve sörrel megbolondítva

Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együttsütve sörrel megbolondítva

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertés karaj
  • 6 db nagyobb újkrumpli
  • 1/2 kicsi káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 db bogyiszlói paprika
  • 1 db chili paprika
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors 
  • csípős piros paprika
  • 1 dl sör
  • petrezselyem
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A húst kettévágom, a káposztát legyalulom, a hagymákat aprítom, a a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.

Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, ráhelyezem a húst, mellé a többi hozzávalót, fűszerezem, ráöntöm a sör felét, sztaniolpapírral letakarom, s a 180 C fos (hőlégkeverés) sütőbe teszem.

15 perc elteltével megfordítok mindent, ismét fűszerezek, s ráöntöm a maradék sört, letakarom és tovább sütöm. Majd leveszem a fóliát, s grill fokozaton (200 C fok) készresütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé lecsót és krumplit.

Az utóbbira vágok petrezselymet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére