Főoldal / Sertés ételek / Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együtt sütve sörrel megbolondítva

Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együtt sütve sörrel megbolondítva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együtt sütve sörrel megbolondítva

Sertéskaraj krumplival káposztás lecsóval együttsütve sörrel megbolondítva

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertés karaj
  • 6 db nagyobb újkrumpli
  • 1/2 kicsi káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 db bogyiszlói paprika
  • 1 db chili paprika
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors 
  • csípős piros paprika
  • 1 dl sör
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A húst kettévágom, a káposztát legyalulom, a hagymákat aprítom, a a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.

Egy nagy serpenyőbe öntök olajat, ráhelyezem a húst, mellé a többi hozzávalót, fűszerezem, ráöntöm a sör felét, sztaniolpapírral letakarom, s a 180 C fos (hőlégkeverés) sütőbe teszem.

15 perc elteltével megfordítok mindent, ismét fűszerezek, s ráöntöm a maradék sört, letakarom és tovább sütöm. Majd leveszem a fóliát, s grill fokozaton (200 C fok) készresütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé lecsót és krumplit.

Az utóbbira vágok petrezselymet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére