Főoldal / Főzelékek / Zöldborsófőzelék sült virslivel medvehagymával

Zöldborsófőzelék sült virslivel medvehagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldborsófőzelék sült virslivel medvehagymával

Zöldborsófőzelék sült virslivel medvehagymával 1

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zöldborsó (mirelit)
  • 1 száll újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 levél medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • liszt
  • spárga főző leve
  • tej
  • tejföl
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • olíva olaj
  • 4 szál sütnivaló virsli
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleves kockát, hozzáöntöm a spárga főző levét, szórok rá egy kevés cukrot.

Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.

Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a virslit Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a két db virslit, egy kanál tejfölt, s vágok rá medvehagymát.

Én nem vagyok híve a rántásnak, ráadásul macerásabb is. Ezért általában ezt a megoldást választom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére