Csupa csoki varázs sütés nélkül
Hozzávalók:A tésztához:
A fehér krémhez:
A csokis krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A kekszet összegyúrjuk a langyosra hűlt olvasztott tejcsokival. Szükség szerint egy ksi tejet adunk hozzá. A kekszes csokis masszát egy 20cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük (szükség szerint használjunk habfixálót), majd keverjük bele a csokoládét. A fehér csokis tejszínes krémet a tortaformában lévő kekszes alapra simítjuk. A hőtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tejcsokis réteget.
A tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt belekeverjük a kemény habbá vert tejszínbe.(szükség szerint itt is használhatunk habfixálót). A tejcsokis tejszínes krémet, a tortaformában lévő fehér csokis krémre simítjuk. Betesszük a hűtőbe kifagyni, majd ha megdermedt levesszük róla a forma oldalát, tányérra csúsztatjuk, és tejszínnel díszítve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítés 30 perc hűtés minimum 1 óra, hogy megfelelő állagú legyen.