Főoldal / Torták / Csupa csoki varázs sütés nélkül

Csupa csoki varázs sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csupa csoki varázs sütés nélkül

Csupa csoki varázs sütés nélkül

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg darált keksz
  • 10 dkg olvasztott tejcsoki
  • szükség szerint 2-3 ek. tej

A fehér krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csoki

A csokis krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg tejcsoki

A díszítéshez:

  • Tejszínhab
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet összegyúrjuk a langyosra hűlt olvasztott tejcsokival. Szükség szerint egy ksi tejet adunk hozzá. A kekszes csokis masszát egy 20cm-es  tortaformába nyomkodjuk.

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük (szükség szerint használjunk habfixálót), majd keverjük bele a csokoládét. A fehér csokis tejszínes krémet a tortaformában lévő kekszes alapra simítjuk. A hőtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tejcsokis réteget.

A tejcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt belekeverjük a kemény habbá vert tejszínbe.(szükség szerint itt is használhatunk habfixálót). A tejcsokis tejszínes krémet, a tortaformában lévő fehér csokis krémre simítjuk. Betesszük a hűtőbe kifagyni, majd ha megdermedt  levesszük róla a forma oldalát, tányérra csúsztatjuk, és tejszínnel díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítés 30 perc hűtés  minimum 1 óra, hogy megfelelő állagú legyen.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére