Főoldal / Sertés ételek / Frissensült tarja zöldségekkel

Frissensült tarja zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Frissensült tarja zöldségekkel

Frissensült tarja zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 6 szelet csont nélküli tarja
  • 1 kg burgonya
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 közepes lilahagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg gépsonka
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd amikor kihűlt a héját lehúzzuk és karikákra vágjuk.
A húst kiklopfoljuk és besózzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és hirtelen átsütjük rajta a hússzeleteket.

Egy hőálló edény aljára lerakjuk a burgonya karikák felét. Sózzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyem felével,  és meglocsoljuk a hús sütésből visszamaradt olajjal Ráterítjük a maradék burgonyát, megszórjuk a petrezselyemmel és meglocsoljuk az olajjal.

A burgonyára rátesszük a hússzeleteket, és megpakoljuk a karikára vágott lilahagymával.Kevés olajon kissé megfuttatjuk a felszeletelt gombát (nem szabad sózni), majd eloszlatjuk a hagymás réteg tetején.
A gombára a kaliforniai paprika és paradicsom szeleteket rétegezünk, majd betakarjuk  szeletelt gépsonkával, és meghintjük reszelt sajttal.

200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Tetszés szerint más húsból is elkészíthető. (pl: csirkemell filé, sertés karaj )
Finom étel, melyet akár vendégeknek, szülinapokra, családi összejövetelekre is elkészíthetünk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére