Főoldal / Reggelik / Spenótos, fetasajtos muffin

Spenótos, fetasajtos muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos, fetasajtos muffin

Spenótos, fetasajtos muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 3 dkg hajdinaliszt
  • 2,5 dkg lenmagliszt
  • 4,5 dkg zabliszt
  • 1 egész sütőpor
  • 20 dkg spenót
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 2 csapott mokkáskanál só
  • 2,7 dl tej
  • 10 dkg kemény sajt (vegyesen)
  • 8 dkg fetasajt
  • 2 db egész tojás
  • szezámmag
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A spenótot enyhén sós lobogó vízben 1 percig főzzük, majd leszűrjük, jól kinyomkodjuk és apróra vágjuk.

A liszteket egy edénybe mérjük, hozzá tesszük a sót, a sütőport, a reszelt sajtokat és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, alaposan kikeverjük a tésztát.

Végül beleforgatjuk az apróra vágott spenótot, és a felkockázott fetasajtot. Jó alaposan kivajazzuk-lisztezzük a muffin sütőt, majd minden mélyedést 3/4 -ig töltünk a masszával. Megszórjuk a szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (A tűpróba nem árt)

5 percig hagyjuk a formában (a gőz még dolgozik belül a sütiben) majd langyosan kínáljuk. Hidegen is finom és egészséges.

Tipp / megjegyzés:
Érdekessége ennek a muffinnak, hogy 4 féle liszt keverékéből készítettem!  És bizony várakozáson felüli lett az eredmény.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére