Főoldal / Desszertek / Áfonyás kevert sütemény

Áfonyás kevert sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Áfonyás kevert sütemény

Áfonyás kevert pite

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg áfonya
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejfölt, a mascarponet a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojásos masszához öntjük. Összeforgatjuk majd a kivajazott kilisztezett formába öntjük. A tetejére szórjuk az áfonyát. (ha az áfonya szemeket előtte lisztbe forgatjuk, nem süllyednek le a sütemény aljára)

Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt megsütjük.  Porcukorral megszórva kínáljuk.

Áfonyás kevert sütemény 4.17/5 (6 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére