Főoldal / Desszertek / Áfonyás kevert sütemény

Áfonyás kevert sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Áfonyás kevert sütemény

Áfonyás kevert pite

Hozzávalók:

  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg áfonya
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejfölt, a mascarponet a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojásos masszához öntjük. Összeforgatjuk majd a kivajazott kilisztezett formába öntjük. A tetejére szórjuk az áfonyát. (ha az áfonya szemeket előtte lisztbe forgatjuk, nem süllyednek le a sütemény aljára)

Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt megsütjük.  Porcukorral megszórva kínáljuk.

Áfonyás kevert sütemény 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére