Főoldal / Torták / Japán csoda torta

Japán csoda torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Japán csoda torta

Japán csoda torta

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 25 dkg sótlan sajtkrém
  • 25 dkg fehér csoki
  • porcukor a szóráshoz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk.

A langyosra hűlt csokiba belekeverjük a sajt krémet. ( én Cream Cheese Classic fajtát használtam) Hozzáadjuk a tojások sárgáját . végül beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját.

A torta forma nagyságú jénai tálat kibélelünk sütőpapírral az oldalán is. Beleöntjük a masszát és kicsit megütögetjük, hogy elterüljön.

Egy tepsibe állítjuk, amibe forróvizet öntünk. (a forróvizes tepsiben álljon a jénai)

Betesszük a meleg sütőbe 15 percre, majd 160 fokra mérsékeljük a hőfokot és még 15 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. HA elkészült, a lekapcsolt sütőben hagyjuk még 15 percig pihenni.

Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Amilyen egyszerű olyan finom. A családom kedvence.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére