Főoldal / Befőzés / Ecetes szilva

Ecetes szilva

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ecetes szilva

Ecetes szilva

Hozzávalók:

  • szilva (mennyisége ízlés szerint)
  • 1 liter víz
  • 1 dl 10%-s ecet
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1 dkg só
  • szegfűszeg literenként(víz) 5 db
  • fahéj 1-2 db darab (de ízlés szerint)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Nem túl érett, de már nem zöld húsú szilvát vásárolunk. A szilvát jó alaposan többszöri vízcserével megmossuk és az előzőleg elkészített üvegekbe rakjuk. Az üvegeket tiszta vízzel felöntjük, majd ezt a vizet leöntjük abba az edénybe amibe a levet fel fogjuk forralni.(Így pontosan megtudjuk, hogy mennyi fűszerre van szükségünk  a savanyúság elkészítéséhez).

A vízbe tesszük a fűszereket és jól felforraljuk, majd egyből, forrón visszaöntjük a szilvára.

A forró levet ismét leöntjük az edénybe. (vigyázz meg ne égesd magad!)

Ezt a levet ismét felforraljuk és visszaöntjük a szilvára, majd várunk pár percet mert a víz apadni fog és utántöltés szükséges. Lezárjuk az üvegeket és mehet a hűtőtáskába kihűlésig dunsztolódni.

Tehát 2x forraljuk fel a felöntőlevet mert ezzel sterilizálódik a szilva és az üveg is. Így nem kell más tartósítás.

Tipp / megjegyzés:
Sült húsok mellé igazán finom, ízletes savanyúság. Hosszú évek óta készítem családom örömére.
(A mennyiségek 1 liter vízre megadva! A tényleges lét és az ízesítőket mérés alapján kell felszorozni.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére