Főoldal / Desszertek / Ribizlis tekercs Eta módra

Ribizlis tekercs Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Ribizlis tekercs Eta módra

Ribizlis tekercs Eta módra

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg finom liszt
  • pici sütőpor

A krémhez:

  • 3 púpos ek. liszt
  • 4 ek. cukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg fagyasztott ribizli
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan feltekerjük.

A krémhez a lisztet elkeverjük a cukorral, majd a tejben csomómentesre keverjük és felfőzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a langyos, lisztes krémet hozzáadjuk és jól elkeverjük. A kiengedett ribizlit hozzáadjuk és hagyjuk a krémben kiengedni.

A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. A tetejét én színezett cukorral (kristálycukrot ételszínezővel megfestünk) szórtam meg.

Értékeld a receptet

Eta (45 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére