Négykrémes torta
Hozzávalók:A kakaós laphoz:
A sárga laphoz:
A krémekhez:
A diós töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük.
A sárgájás masszába, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű (20cm), sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A sárga tésztát is ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat. ( Én ezt most ebben az esetben tepsibe simítottam, majd kettő korongot szúrtam ki belőle. De természetesen tortaformában is megsüthető.)
A csokis kihűlt tortát 4 egyenlő lapra vágjuk. Így lesz 6 egyforma tortalapunk.
A tejszínhabot felverjük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük, a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A diót felfőzzük a tejjel, a cukorral, 1 kanál étkezési keményítővel és az ízlés szerinti rummal. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk.
Az alsó kakaós lapra simítjuk a diós krémet, majd befedjük egy sárga piskótalappal.
A mascarponet 4 evőkanál tejszínhabbal fellazítjuk és a sárga lapra simítjuk. Jön a harmadik lap, amit olvasztott csokoládéval vonunk be, majd befedjük egy kakaós lappal.
A csokipudingot kikeverjük tejszínhabbal, majd a negyedik lapra simítjuk. Befedjük a második sárga lappal, amire felvert tejszínhabot simítunk, és a tetejét befedjük az utolsó kakaós lappal. A torta tetejét és az oldalát tetszés szerint tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.