Főoldal / Torták / Négykrémes torta

Négykrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Négykrémes torta

Négykrémes torta

Hozzávalók:

A kakaós laphoz:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • fél cs. sütőport
  • 5 ek.olaj
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. holland kakaópor

A sárga laphoz:

  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. víz
  • csipet sütőpor

A krémekhez:

  • 5 dl tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • fél tábla étcsoki
  • 1 cs. mascarpone (25dkg)
  • 1 cs. puding (tetszés szerint vaníliás vagy csokis)
  • rum

A diós töltelékhez:

  • 5 dkg darált dió
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 10 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük.
A sárgájás masszába, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű (20cm), sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A sárga tésztát is ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat. ( Én ezt most ebben az esetben tepsibe simítottam, majd kettő korongot szúrtam ki belőle. De természetesen tortaformában is megsüthető.)

A csokis kihűlt tortát 4 egyenlő lapra vágjuk. Így lesz 6 egyforma tortalapunk.

A tejszínhabot felverjük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük, a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

A diót felfőzzük a tejjel, a cukorral, 1 kanál étkezési keményítővel és az ízlés szerinti rummal. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk.

Az alsó kakaós lapra simítjuk a  diós krémet, majd befedjük egy sárga piskótalappal.

A mascarponet 4 evőkanál tejszínhabbal fellazítjuk és a sárga lapra simítjuk. Jön a harmadik lap, amit olvasztott csokoládéval vonunk be, majd befedjük egy kakaós lappal.

A csokipudingot kikeverjük tejszínhabbal, majd  a negyedik lapra simítjuk. Befedjük a második sárga lappal, amire felvert tejszínhabot simítunk, és a tetejét befedjük az utolsó kakaós lappal. A torta tetejét és az oldalát tetszés szerint tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


3 Hozzászólások

  1. whoah this blog is wonderful i love studying your posts. Stay up the great work! You realize, a lot of persons are looking round for this info, you could aid them greatly.

  2. I am curious to find out what blog platform you happen to be using? I’m having some minor security problems with my latest blog and I would like to find something more safe. Do you have any recommendations?

  3. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére