Főoldal / Torták / Négykrémes torta

Négykrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Négykrémes torta

Négykrémes torta

Hozzávalók:

A kakaós laphoz:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • fél cs. sütőport
  • 5 ek.olaj
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. holland kakaópor

A sárga laphoz:

  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. víz
  • csipet sütőpor

A krémekhez:

  • 5 dl tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • fél tábla étcsoki
  • 1 cs. mascarpone (25dkg)
  • 1 cs. puding (tetszés szerint vaníliás vagy csokis)
  • rum

A diós töltelékhez:

  • 5 dkg darált dió
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 10 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük.
A sárgájás masszába, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű (20cm), sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A sárga tésztát is ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat. ( Én ezt most ebben az esetben tepsibe simítottam, majd kettő korongot szúrtam ki belőle. De természetesen tortaformában is megsüthető.)

A csokis kihűlt tortát 4 egyenlő lapra vágjuk. Így lesz 6 egyforma tortalapunk.

A tejszínhabot felverjük. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A mascarponét kikeverjük, a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

A diót felfőzzük a tejjel, a cukorral, 1 kanál étkezési keményítővel és az ízlés szerinti rummal. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és kihabosítjuk.

Az alsó kakaós lapra simítjuk a  diós krémet, majd befedjük egy sárga piskótalappal.

A mascarponet 4 evőkanál tejszínhabbal fellazítjuk és a sárga lapra simítjuk. Jön a harmadik lap, amit olvasztott csokoládéval vonunk be, majd befedjük egy kakaós lappal.

A csokipudingot kikeverjük tejszínhabbal, majd  a negyedik lapra simítjuk. Befedjük a második sárga lappal, amire felvert tejszínhabot simítunk, és a tetejét befedjük az utolsó kakaós lappal. A torta tetejét és az oldalát tetszés szerint tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére