Főoldal / Szárnyas Ételek / Kacsaszív pörkölt vörösborral hagymás krumplival

Kacsaszív pörkölt vörösborral hagymás krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsaszív pörkölt vörösborral hagymás krumplival

Kacsaszív pőrkölt vörösborral hagymás krumplival

Hozzávalók:

  • 25 dkg kacsaszív
  • kacsazsír
  • 2 szelet kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db pörköltszaft kocka
  • vörösbor
  • tejföl
  • 3 db nagy krumpli
  • petrezselyem
  • 2 chili paprika (díszítésnek)
  • csalamádé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A petrezselymet darabolom.

Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Fehéredés után hozzáadom a paprikát, és a paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem,  és öntök rá vizet.

Főzöm amíg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort, adok hozzá tejfölt, felforralom.

Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, és felvágom, kevés hagymás zsíron megpirítom, szórok rá petrezselymet.

Tálaláskor teszek a tányérra csalamádét, merek mellé pörköltet, rakok krumplit. Chilipaprikával és petrezselyemmel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére