Főoldal / Desszertek / Forgácsfánk

Forgácsfánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Forgácsfánk

Különleges forgács fánk 2

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csípet szóda bikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg zsír
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tk. porcukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál fehér bor

A sütéshez:

  • 8 dl étolaj,20 dkg zsír

A szóráshoz:

  • Vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, az összes hozzá valót bele tesszük, és jól összegyúrjuk.

Négy cipót formálunk belőle, és külön- külön enyhén lisztezve jól át gyúrjuk, majd letakarva hűtőbe tesszük 1-órára.

Ezután lisztezett gyúródeszkán egy cipót 3 milliméter vastagra kinyújtunk, és derelye vágóval, vagy késsel rombusz, vagy három szög alakúra vágjuk. Egy konyha ruhára tesszük, a kivágott formákat, majd így járunk el a többi cipóval is.

Ha az összessel végeztünk, egy nagy lábosban fel forrósítjuk a zsiradékot, és egyszerre 3-4 darab fánkot teszünk bele.

Oldalanként kb 1,5 percig sütjük, majd papírtörlővel bélelt tepsibe/tálba kiszedjük őket. (leitatjuk róla  a felesleges olajat/zsírt)

Ha mindet kisütöttük tálcára rakva vaníliás porcukorral meghintjük.

Tálaláskor kínálhatunk a forgácsfánk mellé bármilyen ízű lekvárt, pudingot, csokiszószt, de nagyon finom natúran porcukorral is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére