Főoldal / Desszertek / Meggyes palacsinta vanília sodóban

Meggyes palacsinta vanília sodóban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes palacsinta vanília sodóban

Meggyes palacsinta vanília sodóban

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • fél üveg meggy

A töltelékhez:

  • 20 dkg mák
  • fél dl tej
  • 4 evő kanál porcukor

A vaníliasodóhoz:

  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a meggyet, a sót és a szódavizet egy keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a meggyes palacsintákat.

A mákot a tejjel és a porckorral 5 perc alatt össze forraljuk. Minden palacsintát megtöltünk a mákos töltelékkel, majd feltekerjük.

A 2 tojássárgáját 1 dl tejjel és a liszttel elkeverjük. 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk, a tojássárgás keveréket hozzáöntjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáadunk 10 dkg vajat.
A 2 tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a forró mártáshoz keverjük.

A palacsintát vanília sodóval tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére