Főoldal / Levesek / Lencsegulyás füstölt tarjával kolbásszal

Lencsegulyás füstölt tarjával kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsegulyás füstölt tarjával kolbásszal

Lencsegulyás füstölt tarjával kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 bögre (kb. 20 dkg) lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér 
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zeller
  • 5 szál zeller levél
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • fél csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili 
  • 1 db babérlevél
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg főtt füstölt sertés tarja
  • 1 szál csabai kolbász (20 dkg)
  • olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 dl vörösbor 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 db tojás
  • 4 fakanálnyi liszt
  • víz
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom.

Másnap a hagymákat felaprítom. A répát és a gyökere megtisztítom, és karikákra vágom. A paprikát, paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller és petrezselyemlevelet felaprítom.

A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket.

Ráöntöm a lencsét az áztató vizével,é s még öntök hozzá, hogy ellepje. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.

Kockára vágom a tarját, és felkarikázom a kolbászt. Összekeverem a nokedli tésztáját.

45 perc főzés után hozzáadom a tarját és a kolbászt, majd beleöntöm a levesbe bort, és facsarok bele citromot. Szórok rá egy kanálnyi lisztet, és belekeverek másfél dl tejfölt.

Végül beleszaggatom a nokedlit, és készre főzöm. (közben az elpárolgott vizet pótolom, kóstolok, ízesítek)

Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.

Tipp / megjegyzés:
Mert nem csak babgulyás van.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére