Főoldal / Kelt tészták / Húsvéti kalácstorta

Húsvéti kalácstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti kalácstorta

Húsvéti kalácstorta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg ráma
  • 1 kk. só
  • 3,3 dl tej

A tetejére:

  • 1 felvert tojás
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, majd belekeverjük a margarint, és a tojások sárgáját. A kenyérsütőgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tészta programon elindítjuk a gépet. /nálam 10-es, ami 20 percig keveri és dagasztja/

A tésztacipót kelesztő tálba tesszük, majd langyos helyre kb.50 percre. Ha duplájára kelt kivesszük és két részre 1/3-és 2/3 harmad részre osztjuk

A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és a kisebbik darab tésztát gömbölyítve a forma közepére helyezzük.

A 2/3 rész tésztát 3 felé vágjuk, mind a három részből kb. 60-65 cm rudat sodrunk és összefonjuk őket. Ezt a fonatot a sütőben lévő tészta köré helyezzük el.

Felvert tojással lekenjük, és a még hideg sütőbe tesszük kb. 30 percre.(így kelesztjük) Ezután 180 fokra kapcsoljuk a sütőt és kb.35 percig sütjük.
Sütés közben figyeljünk, hogy a kalács teteje ne égjen meg. Ha nagyon pirulna takarjuk le egy sütőpapírral.

Tipp / megjegyzés:
Kenyérsütő nélkül is elkészíthető, akár egy kézi robotgép dagasztójával megdagasztva. Vagy robotgép nélkül kézzel.

Húsvéti kalácstorta 5.00/5 (1 értékelés)

darazsilona (13 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére