Málnás fagyitorta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez(fagyihoz):
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjékből gépi habverővel kemény habot verünk.
A tojáshabba egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként a kristálycukrot.
Végül belecsurgatjuk az étolajat, ezután kikapcsoljuk a habverőt, és kézi habverővel kevergetve apránként hozzáadjuk a kakaóport.
2 pizzasütő lapra sütőpapírt teszünk (persze használhatunk kettő egyforma tortaformát is), és elosztjuk rajtuk a masszát.
220 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 170 fokon még 5 percig sütjük.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a felső kakaós lapot.
A becsokizott lapot azonnal felszeleteljük, így hagyjuk rádermedni a csokoládét.
Amíg a teteje dermed elkészítjük a fagyit. A hozzávalókat beleöntjük az aprítógépbe és krémesre keverjük. Az aprítás során a málna éppen annyira olvad meg, hogy krémes fagyi-állagot kap a massza, és jól formázható lesz a piskóta lapra kenve.
A fagyit rápakoljuk a piskótára, eligazítjuk, teszünk rá körben a keményre felvert tejszínből 12 “habrózsát”, és egyenként ráfektetjük az előre elkészített csokoládés körcikkeket.
Díszítésként minden csokis cikk tetejére nyomunk tejszínrózsát, aminek a közepébe 1-1 szem málnát teszünk.
Tipp / megjegyzés:
A díszítéshez Ne használjunk tejszínhab sprayt, mert az szétfolyik. Mindenképp frissen verjünk tejszínhabot szükség szerint egy kevés habfixálóval.
A torta előre is elkészíthető, és fagyasztóban tárolható (pár órát vagy 1 napot). De ebben az esetben a csokilapokat és a tejszíndíszítést csak tálalás előtt tegyük a tetejére.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/