Főoldal / Torták / Málnás fagyitorta

Málnás fagyitorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás fagyitorta

Málnás fagyitorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db nagyméretű szétválasztott tojás
  • 6 evőkanál átszitált kakaópor 
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj

A töltelékhez(fagyihoz):

  • 70 dkg mascarpone
  • 1,5 liternyi fagyasztott málna
  • 3 evőkanálnyi porcukor
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 púpozott evőkanálnyi vaj
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjékből gépi habverővel kemény habot verünk.
A tojáshabba egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként a kristálycukrot.
Végül belecsurgatjuk az étolajat, ezután kikapcsoljuk a habverőt, és kézi habverővel kevergetve apránként hozzáadjuk a kakaóport.

2 pizzasütő lapra sütőpapírt teszünk (persze használhatunk kettő egyforma tortaformát is), és elosztjuk rajtuk a masszát.
220 fokra előmelegített sütőben 5 percig, majd 170 fokon még 5 percig sütjük.

A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a felső kakaós lapot.
A becsokizott lapot azonnal felszeleteljük, így hagyjuk rádermedni a csokoládét.

Amíg a teteje dermed elkészítjük a fagyit. A hozzávalókat beleöntjük az aprítógépbe és krémesre keverjük. Az aprítás során a málna éppen annyira olvad meg, hogy krémes fagyi-állagot kap a massza, és jól formázható lesz a piskóta lapra kenve.

A fagyit rápakoljuk a piskótára, eligazítjuk, teszünk rá körben a keményre felvert tejszínből 12 “habrózsát”, és egyenként ráfektetjük az előre elkészített csokoládés körcikkeket.

Díszítésként minden csokis cikk tetejére nyomunk tejszínrózsát, aminek a közepébe 1-1 szem málnát teszünk.

Tipp / megjegyzés:
A díszítéshez Ne használjunk tejszínhab sprayt, mert az szétfolyik. Mindenképp frissen verjünk tejszínhabot szükség szerint egy kevés habfixálóval.
A torta előre is elkészíthető, és fagyasztóban tárolható (pár órát vagy 1 napot). De ebben az esetben a csokilapokat és a tejszíndíszítést csak tálalás előtt tegyük a tetejére.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére