Főoldal / Főzelékek / Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék3

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 40 dkg füstölt hús
  • 2 ek. finomliszt
  • 4-5 ek. olaj
  • 4 babérlevél
  • 1 citrom héja 
  • 1-2gerezd fokhagyma
  • Só, pirospaprika
  • Kevés ecet vagy mustár
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A füstölt húst és a lencsét pár órára vízbe áztatjuk.
A füstölt húst vízben megfőzzük. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, kockákra vágjuk és félretesszük.

A füstölt hús főzőlevébe tesszük bele a lencsét, az apróra vágott hagymát, citrom héját és a babérlevelet. Sózni csak akkor kell, ha a füstölt hús nem volt elég sós.

A lisztből, az olajból, a fokhagymából, és a pirospaprikából rántást készítünk. A forrásban lévő lencséhez adjuk.
A füstölt húst beledobjuk a főzelékbe.

Tálalhatjuk enyhén ecetesen vagy mustárosan is.

Tipp / megjegyzés:
Füstölt hús helyett akár sült hússal is tálalható.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére