Mandula

 Mandula

Mandula

Hozzávalók:

(10 adaghoz)

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  •  2 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 üveg zöld mandulaaroma (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Pár órára hűtőbe rakjuk.
Kis golyókat formázunk és a sütőben megsütjük. Természetesen ha formában készítjük, akkor belenyomkodjuk.

A krémhez megfőzzük a pudingot, a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kettőt összekeverjük és hozzáadjuk a mandula aromát.

Megtöltjük a formákat a krémmel, majd kettő felet összeragasztunk. (Én ezt a műveletet habzsákkal csináltam.)
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ha marad belőle pár nap alatt megpuhul.

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére