Mandula

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mandula

Mandula

Hozzávalók:

(10 adaghoz)

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  •  2 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 üveg zöld mandulaaroma (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Pár órára hűtőbe rakjuk.
Kis golyókat formázunk és a sütőben megsütjük. Természetesen ha formában készítjük, akkor belenyomkodjuk.

A krémhez megfőzzük a pudingot, a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kettőt összekeverjük és hozzáadjuk a mandula aromát.

Megtöltjük a formákat a krémmel, majd kettő felet összeragasztunk. (Én ezt a műveletet habzsákkal csináltam.)
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ha marad belőle pár nap alatt megpuhul.

Értékeld a receptet

Kovácsné Tóka Renáta (13 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére