Főoldal / Hal ételek / Osztriga Rockefeller

Osztriga Rockefeller

Osztriga Rockefeller

Osztriga Rockefeller

Hozzávalók:

  • 1 db osztriga
  • 2 evőkanálnyi paradicsomos katalán kagyló
  • bacon szalonna
  • zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db mogyoróhagyma
  • tejszín
  • bébi spenót/mángold
  • vaj
  • reszelt parmezán
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy serpenyőben vajat olvasztok, rárakom a bacont, megsütöm, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, zsemlemorzsát, az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát, spenótlevelet.

Locsolok rá tejszínt, felforralom. Az osztrigát kiveszem a héjából, félreteszem.

A kagylóhéjba kanalazok a mártásból, ráhelyezem a kagylóhúst, mellé a kagylókat, szórok rá a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és 200 fokra előforrósított sütőben 5 percig sütöm

Tálaláskor a tányérra teszem a mártást és az osztrigát.

Vajas pirítóssal fogyasztom, pezsgőt iszom hozzá.

Tipp / megjegyzés:
Ez csak egy kóstoló, normál adaghoz több osztriga kell.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére