Főoldal / Hal ételek / Osztriga Rockefeller

Osztriga Rockefeller

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Osztriga Rockefeller

Osztriga Rockefeller

Hozzávalók:

  • 1 db osztriga
  • 2 evőkanálnyi paradicsomos katalán kagyló
  • bacon szalonna
  • zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db mogyoróhagyma
  • tejszín
  • bébi spenót/mángold
  • vaj
  • reszelt parmezán
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy serpenyőben vajat olvasztok, rárakom a bacont, megsütöm, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, zsemlemorzsát, az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát, spenótlevelet.

Locsolok rá tejszínt, felforralom. Az osztrigát kiveszem a héjából, félreteszem.

A kagylóhéjba kanalazok a mártásból, ráhelyezem a kagylóhúst, mellé a kagylókat, szórok rá a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és 200 fokra előforrósított sütőben 5 percig sütöm

Tálaláskor a tányérra teszem a mártást és az osztrigát.

Vajas pirítóssal fogyasztom, pezsgőt iszom hozzá.

Tipp / megjegyzés:
Ez csak egy kóstoló, normál adaghoz több osztriga kell.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére