Kolbászos fasírt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zsemlét vízbe áztatom.
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz, rányomom a fokhagymát, ráütöm a tojásokat,a jól kifacsart zsemléket és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozom. Ha túl lágy lenne a massza, akkor zsemlemorzsát is adok még hozzá, hogy jó formázható állagú legyen.
Veszek a masszából, ellapítom a tenyerembe, beleteszem a kolbászt és rudacskákat formázok.
A tepsibe sütőpapírt teszek, megkenem olajjal, ráhelyezem a rudacskákat, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Krumplipürével, hagymás/tört krumplival tálalom, de főzelékhez is kiváló feltét.
Jó étvágyat hozzá!