Főoldal / Sertés ételek / Kolbászos fasírt

Kolbászos fasírt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos fasírt

Kolbászos fasirt 1

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zsemle (vagy kenyér )
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • apró kolbász(cserkészkolbász is lehet)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zsemlét vízbe áztatom.

Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz, rányomom a fokhagymát, ráütöm a tojásokat,a jól kifacsart zsemléket és a többi hozzávalót, majd jól eldolgozom. Ha túl lágy lenne a massza, akkor zsemlemorzsát is adok még hozzá, hogy jó formázható állagú legyen.

Veszek a masszából, ellapítom a tenyerembe, beleteszem a kolbászt és rudacskákat formázok.

A tepsibe sütőpapírt teszek, megkenem olajjal, ráhelyezem a rudacskákat, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.

Krumplipürével, hagymás/tört krumplival tálalom, de főzelékhez is kiváló feltét.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére