Sült hal burgonyapürével
Hozzávalók:
- 1 kg halfilé
- só
- halfűszer
- 1 kg burgonya
- gyömbér (elhagyható)
- zöldpetrezselyem
- olaj
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A filét sóval, és tetszés szerinti halfűszerrel bedörzsöljük. Forró serpenyőben kevés olajon készre sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, összetörjük, teszünk bele egy pici gyömbért ízlés szerint.
A halat a tört burgonyával, petrezselyemmel megszórva, ízlés szerint citrommal meglocsolva kínáljuk.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!