Főoldal / Ünnepi ételek / Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával

Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával

Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával

Sült camembert rozmaringos kenyérrel

Hozzávalók:

Fejenként:

  • 1 db, 90-110 grammos camembert
  • 1 gerezd fokhagyma, vékony karikákra szeletelve
  • kakukkfűág levelei
  • 1 kicsi rozmaring ág
  • 1ek fehérbor
  • ízlés szerint bors

A körethez:

  • baguette, kétujjnyi vastag karikákra vágva
  • 5dkg vaj
  • 1 rozmaring ág
  • 1marék dió
  • Szárított vörös áfonya
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A camembert sajt tetejét fél centi mélyen bevágjuk (cikkesre vagy rácsosra),ügyelve arra,hogy ne szúrjuk át a sajtot teljesen.
A vájatokba fokhagyma gerezdeket és kakukkfüvet dugdosunk.
Egy hőálló edényke aljába 1ek fehérbort teszünk, erre kerül a sajt. Célszerű minden sajtot külön edénybe tenni.

A tetejére ízlés szerint friss borsot őrlünk,és egy-egy rozmaring ágat szúrunk a közepébe.
a tálkákat alufóliába csomagoljuk úgy hogy a teteje nyitott legyen..
20-30 percre 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig a teteje elkezd olvadni.

A diót 10 perc alatt megpirítjuk a sütőben. A héját ledörzsöljük róla és az aszalt áfonyával együtt felaprítjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat majd beledobjuk a rozmaring ágat,amit addig pirítunk amíg illatozni kezd.
Az ágat kivesszük a vajból,majd a baguette szeleteket addig pirítjuk benne amíg szép aranybarna színük lesz.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére