Főoldal / Torták / Csokoládétorta

Csokoládétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládétorta

Csokitorta szelet

Hozzávalók:

 A tésztához:

  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 5 tojás fehérje és sárgája
  • 7 dkg őrölt mandula vagy dió
  • 2 ek kakaópor
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • Vaj és liszt a forma kikenéséhez vagy sütőpapír.
  • Csokoládé reszelék a díszítéshez.
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
Egy kapcsos tortaformát (24cm)kibéleljük sütőpapírral.

A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
A vajat a porcukrot,és a sót krémesre keverjük,a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a darált diót vagy mandulát a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk.
Habverővel a vajas masszába keverjük.

A tortaformába öntjük és kb 40 percig sütjük.
Rácson 8 órán át hűtjük.(vagy egy éjszakán át)

A krémhez a porcukrot a vaniliáscukrot,a tojássárgáját,a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük.
Hideg vízfürdőbe áttéve,alaposan kevergetve kihűtjük.

A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk.
A vajat habosra keverjük,a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.

A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk.
Az alsó és a középső részt krémmel megkenjük,és egymásra fektetjük.
a harmadik lapot is ráfektetjük,és a tortát a maradék krémmel bevonjuk.
Csokoládé reszelékkel megszórjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére