Csokoládétorta
Hozzávalók: A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A sütőt 180C fokra előmelegítjük.
Egy kapcsos tortaformát (24cm)kibéleljük sütőpapírral.
A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.
A vajat a porcukrot,és a sót krémesre keverjük,a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a darált diót vagy mandulát a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk.
Habverővel a vajas masszába keverjük.
A tortaformába öntjük és kb 40 percig sütjük.
Rácson 8 órán át hűtjük.(vagy egy éjszakán át)
A krémhez a porcukrot a vaniliáscukrot,a tojássárgáját,a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük.
Hideg vízfürdőbe áttéve,alaposan kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk.
A vajat habosra keverjük,a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk.
Az alsó és a középső részt krémmel megkenjük,és egymásra fektetjük.
a harmadik lapot is ráfektetjük,és a tortát a maradék krémmel bevonjuk.
Csokoládé reszelékkel megszórjuk.