Főoldal / Torták / Citrom torta

Citrom torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citrom torta

Citrom torta szelet

Hozzávalók:

Tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 10ek. víz
  • 30dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25dkg liszt
  • reszelt  citromhéj
  • csipet só

A krémhez:

  • 5dl tejszín
  • 2dl natúr joghurt
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 1ek zselatin
  • 0.5 dl víz
  • 2csomag habfixáló
  • 15dkg porcukor
  • A díszítéshez egy citrom.
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A joghurtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
20percre a hűtőbe tesszük.

A tortalapot 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krém 2/3 részével.
A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és citromszeletekkel díszítjük.

Tipp:

Ha másnapra készítjük a tortát, akkor a citromszeleteket kevés vízben feloldott zselatinnal,vékonyan bekenjük,így nem veszíti el a színét,és szép marad.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére