Citrom torta
Hozzávalók:Tortalaphoz:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A joghurtot a citrom levével, és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.
A zselatint feloldjuk a vízben,és elkeverjük a joghurtos keverékkel.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd lazán összeforgatjuk a joghurtos keverékkel.
20percre a hűtőbe tesszük.
A tortalapot 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krém 2/3 részével.
A maradék krémmel bevonjuk a tortánkat, végül tejszínhab rózsákkal és citromszeletekkel díszítjük.
Tipp:
Ha másnapra készítjük a tortát, akkor a citromszeleteket kevés vízben feloldott zselatinnal,vékonyan bekenjük,így nem veszíti el a színét,és szép marad.