Főoldal / Tészta ételek / Baconös fokhagymás penne olasz színekben

Baconös fokhagymás penne olasz színekben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconös fokhagymás penne olasz színekben

Baconös fokhagymás penne olasz színekben

Hozzávalók:

  • 5 szelet bacon
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 6 levél mángold
  • 1/2 marék petrezselyem
  • 1 szál zeller
  • 5 újhagyma zöldje
  • 1 zacskó (10 dkg) mini mozzarella
  • 10 db koktélparadicsom
  • 2 db chilipaprika 
  • 1 tk kapribogyó
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • fokhagymás chilis pesto
  • olívaolaj
  • 25 dkg pene
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont, a szalonnát, s a mángoldot szeletelem, a fokhagymát, zellert, petrezselymet aprítom, a chilit karikára vágom.

A tésztát felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnákat, a fokhagymát, és a chilit, ráteszem a mángoldot, új hagyma zöldjét, kicsit megfonnyasztom. Hozzáadom a leszűrt tésztát, mozzarellát, paradicsomot, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem. Tálaláskor szórok még rá kapribogyót, díszítem chilivel és petrezselyemmel.

Tipp / megjegyzés:
Ez már így is egy igazi olasz pasta lenne, de még tekertem rajta. A zöld színt a mángold, az újhagyma zöldje, a zeller és a petrezselyem adja, a fehéret a mozzarella, a pirosat pedig a paradicsom és a chili. Ezzel összeállt a tricolor.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére