Sajtleves zöld spárgával fehérborral | Receptkirály.hu
Főoldal / Levesek / Sajtleves zöld spárgával fehérborral

Sajtleves zöld spárgával fehérborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtleves zöld spárgával fehérborral

Sajtleves zöld spárgával fehérborral 1

Hozzávalók:

  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 6 síp zöld spárga
  • 3 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olíva olaj
  • egy nagy kanál vaj
  • 4 dl tej
  • 1 dl fehér bor (Muskotály)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A spárgák végeit levágom, majd feldarabolom, sós cukros vízben előfőzöm. A sajtot lereszelem. A fokhagymákat aprítom.

Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, benne a fokhagymát megdinsztelem, szórok rá lisztet, összekeverem, felöntöm a tejjel, s a spárga főzővízével.

Fűszerezem, majd beleteszem a spárgákat néhány csúcs kivételével.

Állandó keverés mellett hozzáadom a sajtot. Amikor megolvadt beleöntöm a bort.

Tálaláskor ráteszem a spárga csúcsokat. Fokhagymás, olívaolajos bruschettával fogyasztom.

Fehér bort iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére